Vi har berättat om vår hund Butler förut och han upphör aldrig att förvåna oss. Som en Australian sheepherd, Aussie, saknar han jakt- och vaktinstinkter men det kompenserar mer än väl med vallning och spring i benen.

Just det där med springet är lite speciellt; han tröttnar aldrig! Vi kan komma hem efter en heldag på 4-hjuling, kanske 15 km och då har ju Butler kutat kors och tvärs, d.v.s. minst tredubbla sträckan, kanske fyrdubbla. Vanliga jyckar slocknar i sin hörna och sover som döda men inte vår Butler! Han har bara värmt upp och avslutar gärna med några rusningar runt gården och lite kattpenalism.

Vi har en inofficiell tävlig om att hinna först från djurstallet till slottet. Vi kör bil, traktor eller ursnabba 4-hjulingar men hinner inte mer än halvvägs innan han är framme. Han är fruktansvart snabb och otroligt uthållig.

Senaste månaderna har han dock haltat lite på morgonen och vetrinären hittade borrelia och efter en penicillinkur blev han bättre. Då och då fortsatte haltandet och och vi uppsökte vetrinärkliniken i Skövde. Där röntgades alla benen och en förvånad vetrinär kunde konstatera att benen i tre tassar hade sprickor.

Aussie, the working dog – sjukskrivning is not an option!

hunden