Nu är det dags att boka biljetter till 2019 års upplaga av succén med operafestivaler på Börstorp slott.

Fyra föreställningar under fyra dagar. I år blir det en lite annorlunda föreställning med fokus på Vivaldis mest uppskattade arior och stycken;

De bästa av de bästa opera-ariorna & kända extranummer!
av Antonio Vivaldi

Alltsammans framfört av sångare och musiker som kommer från La Scala i Milano och La Fenice i Venedig och uppträder på absolut högsta internationella nivå. Några utav artisterna har blivit storheter och affischnamn och vi är förtjusta och ärade över att de framträtt här på vårt slott. Det visar också på den höga kvalitén ensemblen har haft.

För de som inte varit här tidigare kan detta event närmast beskrivas som professionell opera framförd på ett intimt, personligt, mäktigt, lättsamt och alldeles underbart sätt.

Tillhör du dem som tycker opera och maskerad är tråkigt? Glöm det! Låt inte en felaktig uppfattning hindra dej från att erfara glädjen och euforin efter detta skådespel som du förmodligen aldrig tidigare sett maken till.

Hela föreställningen leds av Lars Forslund som är en känd svensk operavirtuose och dirigent i år är Suzanna Lidegran. Scenen är golvet i riddarsalen på slottet och skådespelarna rör sig fritt mellan borden och publiken. Resultatet är en högst påtaglig och närvarande operaföreställning som inte lämnar någon oberörd.

Sedan 2017 använder vi bara den stora salen och därför är det ett mindre antal (ca 60 st) som får plats. Det blir kanske lite trängre men å andra sidan så kommer upplevelsen bli ännu starkare och alla ser och hör mycket bättre. Det är dessutom fortfarande väldigt mycket mer svängrum för var och en, än i en vanlig teater. På lördagens maskeradbal, förra året, dansade t.ex. alla vals samtidigt mellan borden!

Före operaföreställningen serveras en härlig italiensk buffé med flera olika rätter (ingår i priset). Baren är öppen hela kvällen och ni kan t.ex. njuta av ett gott italienskt vin eller prosecco under föreställningen.

På lördagen blir alltså kvällen annorlunda. Då fylls slottet med festdeltagare i en hejdundrande fest och maskerad. De utklädda deltagarna får denna kväll njuta av en extravagant föreställning som har extra mycket gyckel från sångarna. På lördagen är proseccon fri!

Speldagar:
PREMIÄR torsdag 5 september, kl 19:00
GALAKVÄLL fredag 6/9, kl 19:00
FESTIVALBAL lördag 7/9, kl 18:00*
GRAND FINALE söndag 8/9, kl 17:00

*)  Lördagens föreställning är en fest och maskerad (frivillig) med fri Prosecco.

Kvällen brukar sluta ca kl 23:00 utom på lördagens bal som förra året slutade vid 4-tiden.

operamask

Så beställer ni biljetter
Biljetter beställes på mail  slottsopera@telia.com.  Vänligen observera att det kan ta lång tid (uppåt 14 dagar) innan ni får svar på er bokning. Alla brukar dock få plats och när det börjar bli fullt skriver vi detta på hemsidan och Facebook.

I mailet anger ni:
–   Vilken föreställning
–   Antal biljetter
–   Ert namn
–   Ert mobilnr
–   ev Hotellrum på slottet

Priser operabiljett:
Torsdag och söndag 900 kr, Fredag 1200 kr, Lördag 1300 kr.

Priser hotellrum:
Dubbelrum   1 300 kr/natt
Dubbelrum superior på slottet   1 600 kr/natt
Dubbelrum m externt D/WC   1 100 kr/natt
Frukost ingår i alla rum

Lars Forslund

Lars Forslund