Nu är det dags för 2018 års upplaga av succén med operafestival på Börstorp slott.
Torsdag 6 september – söndag 9 september 2018 börjar föreställningarna följande tider:
Torsdag 6/9, kl 19:00
Fredag 7/9, kl 19:00 UTSÅLD
Lördag 8/9, kl 18:00 (MASKERADBAL)
Söndag 9/9, kl 17:00

För de som inte varit här tidigare kan detta event närmast beskrivas som professionell opera framförd på ett intimt, personligt, mäktigt, lättsamt och alldeles underbart sätt.

Operastycket, som i år är ”La Fida Ninfa” av Vivaldi, är något nedkortat till förmån för några av publikens favoritstycken i slutet av föreställningen.

Sångare och musiker kommer från La Scala i Milano och La Fenice i Venedig och uppträder, några trots sin ungdom, på absolut förstklassig nivå. Vi är övertygade om att flera av dessa artister kommer att bli framtida storheter och affischnamn.

Hela föreställningen leds av Lars Forslund som är en känd svensk operavirtuose och dirigent är Mario Parravicini. Scenen är golvet i riddarsalen på slottet och skådespelarna rör sig fritt mellan borden och publiken. Resultatet är en högst påtaglig och närvarande operaföreställning som inte lämnar någon oberörd.

I år kommer vi bara att använda den stora salen och därför blir det mindre antal som får plats. Det blir kanske lite trängre men å andra sidan så kommer upplevelsen bli ännu starkare och alla ser och hör mycket bättre.

Före operaföreställningen serveras en härlig italiensk buffé med flera olika rätter (ingår i priset). Baren är öppen hela kvällen och ni kan t.ex. njuta av ett gott italienskt vin eller prosecco under föreställningen.

Kvällen beräknas sluta ca kl 23:00 (ej lördag).

På lördagen 8/9 blir kvällen annorlunda. Då skall slottet fyllas med festdeltagare i en hejdundrande MASKERAD. De utklädda deltagarna denna kväll kommer att få njuta av en extravagant föreställning som är lite mer varierad och med extra mycket gyckel från sångarna. Det serveras gratis prosecco och föreställningen övergår vid midnatt till fest och glammig karnevalsyra. När den slutar vet ingen. Lämpligt tema för den obligatoriska utstyrseln är 1700-tals fest. Inspiration kan man få om man bildgooglar ”1700 talet fest kläder”. Vi hoppas det kommer några Ringaren i Notre Dame också!

Så beställer ni biljetter
Ni beställer biljetter via mail;  info@borstorp.se  (endast via mail, ej via telefon) och får efter någon vecka ett svarsmail med en betalningsanvisning. De som önskar ett hotellrum för övernattning anger detta. I mån av plats fördelar vi våra egna rum och, om de inte räcker till, även rum i nära anslutning.

I mailet anger ni:

  • Ert namn 
  • Ert mobilnr
  • Vilken föreställning
  • Antal biljetter
  • ev Hotellrum

Priser:
Torsdag 6/9      950 kr/pers
Fredag 7/9      1 150 kr/pers UTSÅLD
Lördag 9/9     1 300 kr/pers (maskeradbal)
Söndag 9/9       950 kr/pers

Dubbelrum   1 300 kr/natt
Dubbelrum superior på slottet   1 600 kr/natt
Dubbelrum m externt D/WC   1 100 kr/natt
Frukost ingår i alla rum

I alla föreställningar ingår den härliga italienska buffén. På lördagen ingår även festligt Prosecco-bubbel.

Välkomna
Annica & Björn

PS  Vi ber er ha lite tålamod med organisationen då detta ligger mycket utanför vår ordinarie verksamhet. Det är dessutom konstnärer och teaterfolk som är involverade. Att de kommer från Italien gör ju inte organiserandet lättare. Så ha lite tålamod i väntan på vårt svarsmail och biljettbesked.

Klicka här för synopsis

Lars Forslund

Lars Forslund