Nu har vi genomfört 2018 års upplaga av succén med operafestivaler på Börstorp slott.

Fyra föreställningar under fyra dagar. I år blev det torsdag 6/9 – söndag 9/9.

För de som inte varit här kan detta event närmast beskrivas som professionell opera framförd på ett intimt, personligt, mäktigt, lättsamt och alldeles underbart sätt.

Operastycket, som i år var ”La Fida Ninfa” av Vivaldi, är nedkortat till förmån för några av publikens favoritstycken och extranummer i slutet av föreställningen.

Sångare och musiker kommer från La Scala i Milano och La Fenice i Venedig och uppträder på absolut förstklassig nivå. Några utav artisterna har blivit storheter och affischnamn och vi är förtjusta och ärade över att de framträtt här på vårt slott. Det visar också på den höga kvalitén ensemblen har haft. Vi vet att det kommer att fortsätta i samma anda i framtiden.

Hela föreställningen leds av Lars Forslund som är en känd svensk operavirtuose och dirigent var i år Mario Parravicini. Scenen är golvet i riddarsalen på slottet och skådespelarna rör sig fritt mellan borden och publiken. Resultatet är en högst påtaglig och närvarande operaföreställning som inte lämnar någon oberörd.

Sedan 2017 använder bara den stora salen och därför är det ett mindre antal (ca 60 st) som får plats. Det blir kanske lite trängre men å andra sidan så kommer upplevelsen bli ännu starkare och alla ser och hör mycket bättre. Det är dessutom fortfarande väldigt mycket mer svängrum för var och en, än i en vanlig teater. På lördagens maskeradbal dansade t.ex. alla vals samtidigt mellan borden!

Före operaföreställningen serveras en härlig italiensk buffé med flera olika rätter (ingår i priset). Baren är öppen hela kvällen och ni kan t.ex. njuta av ett gott italienskt vin eller prosecco under föreställningen.

Kvällen brukar sluta ca kl 23:00 utom på lördagens bal som i år slutade vid 4-tiden.

På lördagen blir alltså kvällen annorlunda. Då fylls slottet med festdeltagare i en hejdundrande MASKERAD. De utklädda deltagarna fick denna kväll njuta av en extravagant föreställning som var lite mer varierad och med extra mycket gyckel från sångarna. Det serverades gratis prosecco och föreställningen övergick vid midnatt till fest och glammig karnevalsyra.

Tillhör du dem som tycker opera och maskerad är tråkigt? Glöm det! Låt inte en felaktig uppfattning hindra dej från att erfara glädjen och euforin efter detta skådespel som du förmodligen aldrig tidigare sett maken till.

operamask

Så beställer ni biljetter
Biljetter beställes via mail efter att vi på denna plats kungjort när nästa föreställning kommer att bli.

I mailet anger ni:

  • Ert namn 
  • Ert mobilnr
  • Vilken föreställning
  • Antal biljetter
  • ev Hotellrum

Priser:
Priset för en biljett bestämmes när vi vet vad ensemblen och maten kostar och brukar hamna på ca 1000 kr/pers.

Dubbelrum   1 300 kr/natt
Dubbelrum superior på slottet   1 600 kr/natt
Dubbelrum m externt D/WC   1 100 kr/natt
Frukost ingår i alla rum

I alla föreställningar ingår den härliga italienska buffén. På lördagen ingår även festligt Prosecco-bubbel.

Klicka här för 2018 års synopsis

Lars Forslund

Lars Forslund